Lukt zelf koken u niet meer? En kunnen anderen u hier niet genoeg bij helpen? Dan kunt u ook gebruik maken van een maaltijdvoorziening.

Maaltijdservice

Er zijn organisaties die maaltijden thuis bezorgen. Dit heet ook wel een maaltijdservice. Meestal kunt u kiezen uit een aantal gerechten. Het kan zijn dat u het eten dan nog moet opwarmen in de oven of de magnetron.

U kunt afspreken op welke dagen en tijdstippen u graag maaltijden bezorgd wilt krijgen. U heeft geen verplichtingen. Als u het wilt stopzetten, kunt u dat direct doen.

De maaltijden kosten ongeveer 5 tot 10 euro.

Samen eten met buurtgenoten

Op steeds meer plekken kunnen buurtgenoten met elkaar eten. Dit heet dan bijvoorbeeld eetpunt of buurtrestaurant. Voor een klein bedrag schuift u gezellig aan bij uw buurtgenoten en krijgt u een warme maaltijd. Vaak is het in het buurtcentrum, verzorgingshuis of ouderencentrum.

U kunt ook eens in de agenda kijken wat voor eetactiviteiten er in de planning staan de komende tijd.

Maaltijden delen met de buren

Thuisgekookt.nl is een website waarop mensen maaltijden kunnen delen met hun buren. U voert uw postcode in en ziet dan welke maaltijden er in uw buurt beschikbaar zijn. Die kunt u dan zelf ophalen. De gemiddelde prijs van een maaltijd op Thuisgekookt.nl is zo'n 6 euro.

Op Thuisgekookt.nl kunt u ook zoeken naar een vaste thuiskok. Via Thuisgekookt Abonnementen kunt u voor vaste dagen in de week een maaltijd bestellen bij dezelfde persoon. Een vaste kok kan de maaltijd ook aan huis bezorgen.

Hulp via de afdeling Sociaal

Heeft u vragen over het regelen van een maaltijdvoorziening? U kunt contact opnemen met de afdeling Sociaal voor ondersteuning. Soms is er via de gemeente ook een korting mogelijk op maaltijdvoorzieningen van organisaties. Dit kunt u bij de afdeling Sociaal navragen.

Hulpaanbod

Maaltijdvoorziening algemeen

Maaltijdservice

Wij bezorgen vriesverse maaltijden aan huis, door heel Nederland....

Maaltijdservice

Vriesverse- en warme maaltijden aan huis en voor instellingen

Maaltijdservice verse maaltijden (landelijke bezorging)

Bezorging van verse Maaltijden aan huis in heel Nederland Met...

Samen eten

Organisaties

Maaltijdvoorziening

Vergelijk hulpaanbod