Wonen en huishouden

Maaltijdvoorzieningen

Lukt zelf koken u niet meer? En kunnen anderen u hier niet genoeg bij helpen? Dan kunt u ook gebruik maken van een maaltijdvoorziening.

Maaltijdservice

Er zijn organisaties die maaltijden thuis bezorgen. Dit heet ook wel een maaltijdservice. Meestal kunt u kiezen uit een aantal gerechten. Het kan zijn dat u het eten dan nog moet opwarmen in de oven of de magnetron.

U kunt afspreken op welke dagen en tijdstippen u graag maaltijden bezorgd wilt krijgen. U heeft geen verplichtingen. Als u het wilt stopzetten, kunt u dat direct doen.

De maaltijden kosten ongeveer 5 tot 10 euro.

Samen eten met buurtgenoten

Op steeds meer plekken kunnen buurtgenoten met elkaar eten. Dit heet dan bijvoorbeeld eetpunt of buurtrestaurant. Voor een klein bedrag schuift u gezellig aan bij uw buurtgenoten en krijgt u een warme maaltijd. Vaak is het in het buurtcentrum, verzorgingshuis of ouderencentrum.

Maaltijden delen met de buren

Thuisafgehaald.nl is een website waarop mensen maaltijden kunnen delen met hun buren. U voert uw postcode in en ziet dan welke maaltijden er in uw buurt beschikbaar zijn. Die kunt u dan zelf ophalen. De gemiddelde prijs van een maaltijd op Thuisafgehaald.nl is zo'n 5 euro.

Op Thuisafgehaald.nl kunt u ook zoeken naar een vaste thuiskok. Via Thuisafgehaald Abonnementen kunt u voor vaste dagen in de week een maaltijd bestellen bij dezelfde persoon. Een vaste kok kan de maaltijd ook aan huis bezorgen.

Hulp via de afdeling Sociaal

Heeft u vragen over het regelen van een maaltijdvoorziening? U kunt contact opnemen met de afdeling Sociaal voor ondersteuning. Soms is er via de gemeente ook een korting mogelijk op maaltijdvoorzieningen van organisaties. Dit kunt u bij de afdeling Sociaal navragen.