De dorpscoördinator Schinveld

Sinds 29 januari 2020 is in Schinveld -bij wijze van proef- een dorpscoördinator werkzaam: Moon Hendrix. Als dorpscoördinator is zij de spil in het dorp en aanspreekpunt voor inwoners, verenigingen, maatschappelijke partners en gemeente.Door haar werk bij welzijnsorganisatie CMWW is zij voor velen al een bekend gezicht in Schinveld.

Neemt u gerust contact op met Moon Hendrix voor een kennismaking of als u een specifieke vraag heeft. Zij werkt vanaf de locatie ‘A ge water 20, Schinveld’. U bereikt haar via 06-52887776 of m.hendrix@cmww.nl op de volgende dagen en tijden:

Maandag 09.00-17.00 uur
Dinsdag 09.00-17.00 uur
Woensdag 09.00-17.00 uur
Donderdag 09.00-13.00 uur

Wat doet de dorpscoördinator?

  • Zij ondersteunt inwoners en verenigingen bij het opzetten van activiteiten en het verbeteren van de sociale cohesie, rekening houdend met de behoeften én de eigen kracht van inwoners..
  • Ook richt zij zich op de participatie van inwoners. Zij vangt signalen op, zet haar netwerk in en zorgt waar nodig voor het doorsturen van zorg- en ondersteuningsvragen naar de juiste personen of organisaties. Zij is de schakel tussen inwoners onderling, maar ook tussen inwoners en de gemeente of maatschappelijke partners.
  • Daarnaast is zij aanspreekpunt voor de gemeente en andere professionele organisaties voor kennis en informatie uit het dorp. Daarom heeft zij ook nauw contact met de medewerkers van de buitendienst. De buitendienst komt immers dagelijks in de dorpen, weet wat er speelt en leeft en kan zo een belangrijke bijdrage leveren aan inzicht in de wensen en behoeften van de gemeenschap.

Waarom een proef met een dorpscoördinator?

Met de aanstelling van een dorpscoördinator, geven we invulling aan het raadsprogramma ‘Samen maken we Beekdaelen’. We zetten in op het actief betrekken van inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties. ‘We gaan met hen in gesprek, we luisteren naar hen en ondersteunen daar waar zij dat zelf belangrijk vinden. We willen aansluiten bij de sociale cohesie in dorpsgemeenschappen, waarbij we uitgaan van diversiteit en maatwerk’.

De proef in Schinveld duurt een jaar. Op basis van de resultaten wordt bekeken of het aanstellen van dorpscoördinatoren in meerdere kernen zinvol is.

Vergelijk hulpaanbod