Algemene informatie

Ontlasting mantelzorg (respijtzorg)

Voor mantelzorgers is het vaak van groot belang dat ze even ontlast worden van hun zware taak. Even op visite, boodschappen doen of naar de kapper. Bij Ruggesteun kunt u een beroep doen op een geschoolde vrijwilliger die een paar uurtjes per week uw taak als mantelzorger overneemt, zodat u er even uit kunt. Ruggesteun is een vrijwilligersorganisatie met als werkgebied Parkstad. Ruggesteun biedt ondersteuning aan mantelzorgers die in de thuissituatie zorgen voor mensen met dementie, (chronisch) langdurig zieken, gehandicapten of mensen die stervende zijn.

Zorg aan hulpbehoevende mensen

Is er geen mantelzorger, dan wordt het voor iemand met een beperking moeilijk om nog iets te ondernemen. Het maken van een wandeling of een bezoek aan de huisarts kan dan een grote opgave zijn. Ook in deze situaties wil Ruggesteun graag ondersteuning bieden.

Contactinformatie

 045-21 14 000Minckelersstraat 26372PP Landgraaf www.ruggesteun.nlLaatste controle: februari 2021

Plan route

Postadres
Postbus 26906401DD Heerlen

Toegankelijk

Gehandicaptenparkeerplaats(en)
Toegankelijk: Rolstoeltoegankelijk
Lift of traplift aanwezig

Openingstijden

Hulpaanbod

Zorg aan hulpbehoevende mensen

De vrijwilliger bezoekt u 1 keer per week/14 dagen en biedt gezelschap b.v. door: - het voeren van een gesprek - samen wandelen of een boodschap doen - het ondernemen van een activiteit zoals kaarten of voorlezen - of door er 'gewoon' te zijn voor de ander.

Respijtzorg

Voor mantelzorgers is het vaak van groot belang dat ze even ontlast worden van hun zware taak. Even op visite, boodschappen doen of naar de kapper, is vaak moeilijk te realiseren. Bij Ruggesteun kunt u een beroep doen op een geschoolde vrijwilliger die een paar uurtjes per week uw taak als mantelzorger overneemt, zodat u er even uit kunt.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Vergelijk hulpaanbod