Zoeken naar passende ondersteuning

Geplaatst op: 9 februari 2021

Ouderenadviseur Bertie Peeters helpt ouderen zoeken naar passende ondersteuning
“Soms kunnen we hele eenvoudige oplossingen vinden voor grote problemen.”

Iedereen in Beekdaelen heeft recht op gratis, onafhankelijke cliëntondersteuning. Een cliëntondersteuner helpt u bij vragen of problemen. Speciaal voor ouderen is er de vrijwillige ouderenadviseur. Bertie Peeters uit Arensgenhout ondersteunt al sinds 2014 ouderen met hulpvragen. “Ik sta open voor alle vragen.”

Met het oplossen van problemen is Bertie wel bekend. Ze heeft jarenlange ervaring als maatschappelijk werkster. Het was dan ook niet vreemd dat de seniorenorganisatie KBO juist haar in 2014 vroeg om de opleiding tot ouderenadviseur te volgen. Inmiddels zijn er acht vrijwillige ouderenadviseurs in Beekdaelen, Bertie is vooral actief in de omgeving Hulsberg.

Als ouderenondersteuner begrijpt Bertie dat iedereen het liefst zo lang mogelijk thuis blijft wonen en de regie houdt over zijn of haar eigen leven. Toch ziet zij dat daarbij soms hulp nodig is. Het kan dan gaan om huishoudelijke hulp, het aanvragen van een traplift of parkeervergunning, maar ook hulp bij het verplaatsen van A naar B. Bertie en haar collega’s kunnen dan geheel kosteloos helpen bij het aanvragen van de juiste ondersteuning.

Foto Bertie Peeters - nieuws

Bertie werkt onafhankelijk van de gemeente. “Diegene met de hulpvraag is onze opdrachtgever. Ik kan vrij adviseren en voel van geen enkele kant druk om iets wel of niet te zeggen.” Bertie vertelt dat de hulpvragen heel breed zijn. “Ik zoek samen met mensen naar oplossingen. Iedereen mag ons bellen en er zijn geen kosten aan verbonden. Je hoeft nergens lid van te zijn. Het staat los van de zorgverzekering, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het eigen risico. Cliëntondersteuning is open voor iedereen.”

Volgens Bertie is het vooral belangrijk dat een cliëntondersteuner goed luistert. “Soms vragen mensen voor een oplossing terwijl het probleem nog niet helemaal duidelijk is. Dan blijkt er nog meer te spelen en heeft die persoon misschien op meerdere vlakken hulp nodig. Dan zul je dat eerst samen met die mensen moeten uitzoeken. Vervolgens kun je dan gaan kijken waar iemand de juiste hulp kan aanvragen.”

Bent u benieuwd wat Bertie als ouderenadviseur voor u kan beteken? Lees dan op deze pagina haar hele verhaal.

Wilt u ook eens praten met een vrijwillige ouderenadviseur? Dat kan geheel vrijblijvend. Op deze pagina vindt u de contactgegevens van de 8 vrijwillige ouderenadviseurs in Beekdaelen.

U kunt ook bellen met gemeente Beekdaelen via 088 – 450 2000. Wij brengen u graag in contact met een ouderenadviseur.

Vergelijk hulpaanbod