Negen gemeenten samen tegen eenzaamheid

Geplaatst op: 12 januari 2021

Afgelopen december tekenden 9 gemeenten voor een regionale aanpak tégen eenzaamheid tijdens een ludieke estafette door Zuid-Limburg.

(Beekdaelen, Heerlen, Valkenburg aan de Geul, Landgraaf, Kerkrade, Gulpen-Wittem, Beek, Sittard-Geleen en Stein), Provincie Limburg en KBO Limburg

De aanpak van eenzaamheid vraagt om bundeling van krachten. Daarom heeft Beekdaelen net als de andere acht gemeenten (Heerlen, Valkenburg aan de Geul, Landgraaf, Kerkrade, Gulpen-Wittem, Beek, Sittard-Geleen en Stein) in Zuid-Limburg enthousiast besloten mee te doen. Ook deProvincie Limburg en KBO Limburg doen mee bij deze regionale aanpak.
Wethouder Jeannette Quadvlieg zette namens Beekdaelen haar handtekening onder de samenwerking: “Er is in Beekdaelen de laatste jaren al veel gedaan om eenzaamheid tegen te gaan, door de gemeente, door allerlei instanties en door inwoners zelf. En uiteraard hebben we lokaal ook al allerlei samenwerkingen opgezet. Door onze kennis en krachten ook regionaal te bundelen en samen actie te ondernemen, staan we echter nog sterker. Niet alleen kunnen we van elkaar leren, maar het is ook de hoogste tijd ‘om te gaan doen’. Daarom doet Beekdaelen vol overtuiging mee aan deze regionale aanpak.“

Bekijk de video (YouTube) van de ondertekening van de Zuid-Limburgse coalitie.

Het doel van de coalitie is het op gang brengen van een brede Zuid-Limburgse beweging tégen eenzaamheid. Op deze manier zijn wij samen onderdeel van een krachtige beweging van gemotiveerde mensen en organisaties, die in Zuid-Limburg samen het verschil maken.

Sluit je ook aan bij de Zuid-Limburgse coalitie ‘Samen Tegen Eenzaamheid’. Het is aan ons allemaal om door te pakken. Nu misschien wel meer dan ooit. Want dé eenzaamheid oplossen, dat kan niemand alleen. Maar iemands eenzaamheid doorbreken, dat kunnen we allemaal.

Meer informatie over de aanpak van eenzaamheid leest u op:

www.beekdaelensociaal.nl
www.eentegeneenzaamheid.nl

Vergelijk hulpaanbod