Wat kunt u doen tegen eenzaamheid?

Geplaatst op: 8 oktober 2020

Vandaag is de laatste dag van de Week tegen Eenzaamheid. De afgelopen week informeerden wij u iedere dag over dit thema. Dat betekent echter niet dat de aandacht voor eenzaamheid nu stopt.

Als gemeente werken we hard aan de aanpak van eenzaamheid, samen met inwoners en partners zoals Mantelzorg, Welzijnsorganisaties en KBO. Maar u kunt zelf ook iets doen. Als u iemand kent die eenzaamheid is. Of als u zelf wel eens eenzaam bent. Eenzaamheid kunnen we samen aanpakken. Alle beetjes helpen!

Zoals wethouder Jeannette Quadvlieg al aangaf in haar filmpje ter opening van de Week tegen Eenzaamheid: “Kijk naar elkaar om. Zo maken we Beekdaelen samen minder eenzaam”.

Een steuntje in de rug bieden

Woont er bij u in de straat iemand die zich eenzaam voelt? Vermoedt u dat die man of vrouw van een paar deuren verderop geen sociale contacten heeft? Bel eens aan, maak een praatje en nodig hem of haar eens uit voor een kopje koffie. Zulke kleine dingen kunnen voor iemand al een enorm steuntje in de rug zijn.

Iedereen kan iets doen tegen eenzaamheid bij anderen. Kijk voor meer tips en inspirerende voorbeelden op www.eentegeneenzaamheid.nl/dit-kun-jij-doen/

Bent u zelf eenzaam?

Wilt u eens met iemand praten over uw situatie en hoe u hier verandering in kunt brengen? Onze medewerkers helpen u graag om een goede oplossing te vinden die bij u past. Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen. Geheel vrijblijvend uiteraard.

U bereikt ons via e-mail (sociaal@beekdaelen.nl), telefoon:088 450 2000 of het contactformulier op onze website

Vergelijk hulpaanbod