Inwoners denken mee over de aanpak van eenzaamheid in Beekdaelen Werkgroep ‘Eenzaamheid’ van start

Geplaatst op: 5 oktober 2020

Begin juli deden we een oproep aan de inwoners van gemeente Beekdaelen. De vraag was: “Wilt u meedenken over de aanpak van eenzaamheid in Beekdaelen?”. Ruim 30 inwoners reageerden op deze oproep!

Op 1 oktober 2020 –de eerste dag van de nationale Week tegen Eenzaamheid- kwam een deel van de werkgroep ‘Eenzaamheid’ voor het eerst bijeen*. Wethouder Jeannette Quadvlieg heette ze van harte welkom.

Ondanks de vele initiatieven die al bestaan om eenzaamheid aan te pakken, is eenzaamheid is nog steeds een groot probleem. Daarom wordt er een nieuw Plan van Aanpak gemaakt. Daar betrekken we ook graag inwoners bij. Want ook inwoners hebben vaak goede ideeën over hoe we eenzaamheid kunnen voorkomen en hoe we eenzame mensen in onze gemeente kunnen steunen en betrekken.

De aftrap van de werkgroep op 1 oktober was dan ook een vruchtbare! Er werden al veel ideeën uitgewisseld; deze worden de komende tijd verder uitgewerkt. De werkgroepleden die niet bij de aftrap aanwezig konden zijn, worden uiteraard nog benaderd, zodat ook zij hun eerste ideeën kunnen aanleveren.

Het nieuwe Plan van Aanpak wordt te zijner tijd uiteraard breed gedeeld. Wilt u meer weten over het thema eenzaamheid? Ga dan naar www.beekdaelensociaal.nl.

*met inachtneming van de RIVM-maatregelen

Vergelijk hulpaanbod