1 tot en met 8 oktober: Week tegen Eenzaamheid

Geplaatst op: 1 oktober 2020

Zo’n 40% van de volwassen Nederlanders geeft aan eenzaam te zijn. Een deel daarvan is extreem eenzaam of leeft zelfs in een sociaal isolement. In deze coronatijd is de kans op het ontstaan of verergeren van eenzaamheidsgevoelens bovendien extra aanwezig. En dat geldt zeker niet alleen voor ouderen. Eenzaamheid komt bij alle leeftijden voor.

Elk jaar wordt tijdens de landelijke ‘Week tegen Eenzaamheid’ extra aandacht gevraagd voor de aanpak van eenzaamheid. Het thema van deze Week tegen Eenzaamheid dit jaar is ‘Kom erbij! Ook jij kunt iets doen tegen eenzaamheid’. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen met elkaar.

Wethouder Jeannette Quadvlieg vertelt in een video over de initiatieven in Beekdaelen tegen eenzaamheid. Een klein gebaar kan het verschil maken. U bekijkt de video via onze Facebook-pagina: https://www.facebook.com/watch/?v=454899478804248

Wat kunt u doen tegen eenzaamheid?

Misschien woont er bij u in de straat wel een iemand die zich eenzaam voelt. Vermoedt u dat die man of vrouw van een paar deuren verderop geen sociale contacten heeft? Bel eens aan, maak een praatje en nodig hem of haar eens uit voor een kopje koffie. Zulke kleine dingen kunnen voor iemand al een enorm steuntje in de rug zijn.

Iedereen kan iets doen tegen eenzaamheid bij anderen. Kijk voor meer tips en inspirerende voorbeelden op www.eentegeneenzaamheid.nl/dit-kun-jij-doen/

Bent u zelf eenzaam?

Wilt u eens met iemand erover praten over uw situatie en hoe u hier verandering in kunt brengen? Onze medewerkers helpen u, JONG of OUD, graag om een goede oplossing te vinden die bij u past. Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen. Geheel vrijblijvend uiteraard.

U bereikt ons via:

E-mail: sociaal@beekdaelen.nl

Telefoon: 088 450 2000

Het contactformulier op onze website.

De Week tegen Eenzaamheid 2020 wordt in het kader van het actieprogramma ‘Eén tegen eenzaamheid’ georganiseerd door het ministerie van VWS.

Meer informatie over ‘eenzaamheid’: www.beekdaelensociaal.nl, www.eentegeneenzaamheid.nl

 

Vergelijk hulpaanbod