Cliëntervaringsonderzoek onder Jeugd- en WMO-cliënten

Geplaatst op: 20 juli 2020

Eind juli/ begin augustus 2020 laat gemeente Beekdaelen een cliëntervaringsonderzoek uitvoeren door Dimensus, onder Jeugd- en WMO-cliënten. Het onderzoek gaat in op thema’s zoals de hulpvraag van de cliënt, het contact met de gemeente, de ontvangen ondersteuning en de kwaliteit en het effect van deze ondersteuning.

Ouders van jongeren tot 16 jaar

Zij krijgen een brief inclusief een schriftelijke vragenlijst. In de brief staat vermeld dat de voorkeur wordt gegeven aan het online invullen van de vragenlijst (via een persoonlijke inlogcode die in de brief vermeld staat). Schriftelijke deelname aan het onderzoek kan echter ook. De vragenlijst kan kosteloos teruggestuurd worden.

Jongeren van 16 tot en met 23 jaar

Zij worden via e-mail uitgenodigd om online aan het onderzoek mee te werken. De vragenlijst kan ook op de telefoon ingevuld worden.

Als de voorkeur uitgaat naar telefonische deelname, dan kan dit ook gerealiseerd worden. Dit geldt voor alle deelnemers aan het onderzoek.

Deelname aan het onderzoek is anoniem en vrijwillig en de gegevens die in het kader van het onderzoek worden verzameld, worden alleen voor het betreffende onderzoek gebruikt.

Jongeren die deelnemen aan het onderzoek, ontvangen een cadeaubon van bol.com.

Deelname aan het cliëntervaringsonderzoek wordt zeer op prijs gesteld. Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen we de kwaliteit van onze dienstverlening verbeteren.

Vergelijk hulpaanbod