Lekker Voorleesontbijten, dansen en zingen met Moppereend en voorlezen als een pro.

Voorleestips

De makkelijkste manier om als ouder mee te doen aan de Nationale Voorleesdagen: trek je kind op schoot, pak een boek erbij en voorlezen maar! Voor wie het voorlezen extra leuk en interessant wil maken heeft de website van de Nationale Voorleesdagen 9 goede voorleestips. Zo helpt het bijvoorbeeld om kinderen alvast nieuwsgierig te maken naar het boek door eerst de kaft te bespreken: waar zou het boek over gaan?

Voorleesontbijten & voorstellingen

Natuurlijk is er op veel plekken iets te doen tijdens de Nationale Voorleesdagen (van 22 januari t/m 1 februari). Er worden door het hele land Voorleesontbijten georganiseerd, waarbij er een bekende Nederlander komt voorlezen en er voor de kinderen een lekker ontbijtje klaar staat. Misschien ook wel op de opvang van jouw kind, of in jouw lokale bibliotheek. Op sommige plekken zijn er ook workshops en voorstellingen rondom het prentenboek van het jaar, over de avonturen van de humeurige eend Moppereend. Kijk in het activiteitenoverzicht wat er te doen is. Of kijk op de website van je lokale bibliotheek.

De leukste prentenboeken!

Op zoek naar inspiratie voor leuke boeken om te lezen? Een jury van jeugdbibliothecarissen koos de 10 leukste prentenboeken uit alle boeken die in 2018 zijn verschenen. Bekijk de Prentenboek Toptien.

Bron en meer informatie: Nationale Voorleesdagen.nl