Nieuws

Vrijwilligersverzekering in Beekdaelen

De gemeente Beekdaelen heeft een vrijwilligersverzekering afgesloten. Dit is de VNG Vrijwilligersverzekering (Centraal Beheer). Als iemand schade of letsel veroorzaakt óf oploopt tijdens vrijwilligerswerk, kan het zijn dat de verzekering van de gemeente hiervoor dekking biedt.

Lees meer

Uitnodiging Netwerkbijeenkomst JOGG Beekdaelen Samen Verder op 17 april 2019

Graag nodigen we u uit voor de netwerkbijeenkomst van JOGG Beekdaelen om samen met u terug te blikken op de behaalde successen en vooruit te kijken om de koers voor de nieuwe gemeente Beekdaelen te bepalen. Ook leert u in een workshop ouders te motiveren/betrekken bij een gezonde leefstijl.

Lees meer

Minibiebkastje Oirsbeek onthuld

Op 29 maart heeft wethouder John Essers samen met een aantal vrijwilligers het minibiebkastje onthuld aan de Dorpstraat 35 in Oirsbeek. Tijdens zijn openingswoord vroeg hij ook aandacht voor de grote problematiek van de laaggeletterdheid, en om na te denken over mogelijkheden om met dit soort initiatieven bij te dragen aan oplossingen.

Lees meer

Park de Oirsprong: De Kracht van samen Delen

Park de Oirsprong is een samenwerkingsverband van 7 verenigingen en diverse organisaties. Hun doel is een toekomstbestendige duurzame organisatie te ontwikkelen. Samen sterk in het aanbieden en bevorderen van sport en bewegen, cultuur en ontspanning middels duurzame verbindingen gericht op vitaliteit en saamhorigheid.

Lees meer

Gemeinsjapshoes Schimmert

Gemeente Beekdaelen wil goede diverse bestaande (burger)initiatieven onder de aandacht brengen die er al in onze gemeente zijn. Dit is nummer een; de dagopvang van Cicero in het gemeenschapshuis in Schimmert

Lees meer

Basisschool De Verrekijker opent watercafé

Lancering van het Watercafé

Meer water drinken? Dat kan op basisschool de Verrekijker in Amstenrade vanaf vandaag in het eigen watercafé op school. Het watercafé (met een watertap) is vandaag feestelijk geopend. Samen met de leerlingen, wethouder John Essers en betrokken samenwerkingspartners werd er geproost met een glaasje water.

Lees meer

Alzheimercafé Parkstad Limburg

Dinsdag 12 maart 2019 bent u van harte welkom in het Alzheimercafé Parkstad Limburg te Heerlen. Het delen van ervaringen en belevingen staat deze Alzheimercafé-avond centraal.

Lees meer

Website Hart voor Nuth

De website Hart voor Nuth is door de herindeling van Schinnen, Onderbanken en Nuth naar de gemeente Beekdalen niet meer live. Hierdoor was het niet meer mogelijk om de (herhalings)cursussen bekend te maken en ook het aanmelden via de site kon niet meer. We zijn druk doende geweest om een oplossing hiervoor te bedenken en dat is nu gelukt.

Lees meer

Mantelzorgcompliment Schinnen 2018

De aanvraagprocedure voor de aanvraag van het mantelzorgcompliment 2018 (voor Schinnen) loopt nog. Tot 1 februari 2019 kunt u dit compliment nog aanvragen.

Lees meer

Mantelzorgcompliment Onderbanken 2018

De aanvraagprocedure voor de aanvraag van het mantelzorgcompliment 2018 (voor Onderbanken) is sinds 1 november jongstleden opgestart. Tot 1 februari 2019 kunt u dit compliment nog aanvragen.

Lees meer

Welkom bij Beekdaelen Sociaal

De gemeente Beekdaelen is nu een aantal dagen een feit. Naast de gemeentelijke website is er nu ook een aparte site voor het sociaal domein: Beekdaelen Sociaal; Zorg en Welzijn

Lees meer

WijZELF Nuth, vaarwel! Beekdaelen Sociaal, welkom!

Op 1 januari 2019 is de nieuwe gemeente Beekdaelen een feit. Dit brengt natuurlijk allerlei veranderingen met zich mee, ook voor de toegang WijZELF in de gemeente Nuth.

Lees meer

Uitbetaling mantelzorgcompliment 2018 in de gemeente Nuth!

Tussen dinsdag 15 augustus en woensdag 15 november 2018 heeft de zorgvrager binnen de gemeente Nuth het mantelzorgcompliment kunnen aanvragen voor zijn/haar mantelzorger(s).

Lees meer

Omnibuzz; tarieven 2019 Beekdaelen

Omnibuzz heeft belangrijke informatie voor alle klanten, ook voor de klanten in de nieuwe gemeente Beekdaelen.

Lees meer

Discriminatie en uw gemeente.

Elke gemeente heeft de wettelijke plicht om meldingen en klachten van discriminatie te behandelen en te registreren. Voor de gemeenten; Nuth, Schinnen en Onderbanken (binnenkort Beekdaelen) doet Antidiscriminatievoorziening Limburg (ADV Limburg) dit

Lees meer

Sociale kaart Beekdaelen

In de nieuwe gemeente Beekdaelen zal er een aparte website zijn voor alle informatie over het sociaal domein: zorg & welzijn. Deze website is vergelijkbaar met de site die nu al in de gemeente Nuth operationeel is: https://wijzelf.nuth.nl/

Lees meer

Klapper van de avond!

Opruimen en ordenen aangeboden door Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) in Nuth

Lees meer

Laatste vrijwilliger van het jaar gemeente Nuth

Vrijdag 28 september is de laatste vrijwilliger van het jaar uitgeroepen door de burgemeester in de gemeente Nuth

Lees meer

Armoede in Nuth!?

Op 17 oktober 2018 is het de Internationale dag voor de uitroeiing van armoede. Ook wel Wereldarmoededag, of Werelddag van verzet tegen extreme armoede genoemd. Een dag die in 1992 door de Verenigde naties officieel is erkend

Lees meer

Ouder-kind ochtend in Nuth

Met andere ouders kletsen en de kinderen samen spelen. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje

Lees meer

Gezin-zijn: een race tegen de klok.....?

Time magament voor gezinnen: het leven is veel te kort om geen tijd te hebben voor je gezin!

Lees meer

Sociaal ontmoeten in Nuth

In 2018 gaf 48% van de inwoners in de provincie Limburg aan zich af en toe eenzaam te voelen. Ongetwijfeld geldt dit ook voor een aantal mensen in de gemeente Nuth.

Lees meer

Mo'Jones Big Band in Wijnandsrade!

Vrijdag 28 september staat de 20 koppige big band van Mo' Jones in het gemeenschapshuis van Wijnandsrade op de planken. Dit voor de waardering van alle vrijwilligers binnen de gemeente Nuth; alle vrijwilligers zijn hierbij uitgenodigd!

Lees meer

Wandelen in Nuth

Nuth beweegt Nuth in samenwerking met IVN organiseert samen voor de 5e maal met zorgorganisatie Radar een avondwandeling.

Lees meer

2e editie Grote Waterpretdag in Schimmert

Op zaterdag 22 september vindt de tweede editie van de Grote Waterpretdag plaats. Deze keer in de speeltuin in Schimmert. Een waterspektakel voor alle kinderen in de gemeente Nuth.

Lees meer

Dag van de Ouderen

De laatste keer in Nuth; Dag van de Ouderen; zorg dat je er bij bent

Lees meer

Alle vrijwilligers Nuth, opgelet!

Dit jaar wordt de laatste keer in de gemeente Nuth een "Vrijwilliger van het jaar" uitgeroepen. Dit doen we tijdens een knallende muzikale avond voor alle vrijwilligers in onze gemeente.

Lees meer

Meyra, uw specialist in hulpmiddelen.

Vanaf 2018 heeft de gemeente Nuth een contract met Meyra, een specialist in hulpmiddelen. We stellen Meyra graag aan u voor.

Lees meer

Training Rots en Water

Als u als ouder vindt dat uw kind wat weerbaarder mag zijn/worden dan is Rots en Water hiervoor een geschikte training.

Lees meer

De BeneFitspas ook voor u!

Wat is BeneFits BeneFits is een kortingspas met aanbiedingen van betrouwbare dienstverleners aan huis, lokale, voornamelijk Limburgse winkels, sportscholen, zorgverzekeringen, pretparken en nog veel meer.

Lees meer

Mantelzorgcompliment gemeente Nuth 2018

Ook dit jaar bestaat de mogelijkheid voor de zorgvrager om het mantelzorgcompliment aan te vragen voor de hun mantelzorger.

Lees meer

Nationaal Hitteplan in heel Nederland

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft maandagochtend het Nationaal Hitteplan per direct geactiveerd. Het RIVM roept op tot extra zorg voor kwetsbare mensen, zoals ouderen en chronisch zieken. “Extra alertheid kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken”, aldus het instituut.

Lees meer

Nieuwe website burgerparticipatie Nuth

Om burgers beter te informeren en bij het Nuthse beleid te betrekken, lanceert het Burgerparticipatieorgaan Nuth een nieuwe website, www.burgerparticipatienuth.nl

Lees meer

Vrijwilliger van het jaar 2018

Voordat de gemeente Beekdaelen een feit is roepen we nog een keer, de vrijwilliger van het jaar, uit in de gemeente Nuth.

Lees meer

Wandelmiddag met IVN

Nuth beweegt Nuth organiseert in samenwerking met IVN en zorgorganisatie Radar een wandelmiddag

Lees meer

Alle scootmobielbezitters in Nuth, opgelet!

De gemeente organiseert i.s.m. het Gehandicaptenplatform Nuth en Veilig Verkeer Nederland, afdeling Nuth weer een gezellige scootmobieltocht door onze gemeente. De uitvoering van deze tocht is onder de verantwoordelijkheid van van het Gehandicaptenplatform Nuth en Veilig verkeer Nederland, afdeling Nuth.

Lees meer

"Laat je niks wijsmaken!"

Een oudercursus over genotsmiddelen voor ouders en verzorgers van kinderen tussen 12 en 18 jaar

Lees meer

Familiefabels, een interactieve voorstelling over samenwerking met mantelzorgers in de zorg.

De gemeente Nuth biedt u in samenwerking met het Steunpunt voor Mantelzorgers Parkstad deze theater voorstelling aan.

Lees meer

Eetcafé in Nuth van start!

Op vrijdag 11 mei is het eerste eetcafé in Nuth georganiseerd. het doel is de ontmoeting met mensen en hun (eet)cultuur.

Lees meer

Nieuw logo Beekdaelen

Woensdag 8 mei is het nieuwe logo van de gemeente Beekdaelen onthuld!

Lees meer