Maatschappelijk werkers ondersteunen mensen bij het omgaan met allerlei problemen in het dagelijks leven of werk. Ze zoeken samen met u naar een oplossing voor uw probleem.

Hulp van het maatschappelijk werk

Wanneer u in één van de volgende situaties zit, dan kunt u eraan denken eens met een maatschappelijk werker te gaan praten. U heeft bijvoorbeeld:

Maatschappelijk werk is er voor iedereen. Het is gratis. U kunt zelf contact opnemen; u heeft geen doorverwijzing nodig. Wanneer het nodig is, schakelt maatschappelijk werk extra hulp in, bijvoorbeeld van de gemeente, de ouderenzorg, de politie, de geestelijke gezondheidszorg of een onderwijsinstelling.

Maatschappelijk werk zoeken

Elke gemeente heeft een organisatie voor maatschappelijk werk. In de gemeente Beekdaelen zijn er drie organisaties voor maatschappelijk werk. Dit heeft te maken met de fusie van de drie voormalige gemeenten Schinnen, Nuth en Onderbanken. Deze drie organisaties zijn:

U kunt zelf contact opnemen. Het maatschappelijk werk is vaak onderdeel van het wijkteam of sociaal team in uw buurt. U kunt daar eens binnenlopen met uw vraag of probleem.

Heeft u een opvoedvraag of problemen in het gezin, dan is daar meestal ook een steunpunt voor, waar het maatschappelijk werk aan meedoet. Kijk daarvoor eens bij de informatie over wat u kunt doen bij opvoedvragen.

Andere hulp bij specifieke problemen:

Landelijke organisaties

Er zijn ook organisaties die door heel Nederland informatie en steun bieden bij problemen. Bijvoorbeeld:

Organisaties

Het maatschappelijk werk in uw gemeente

Meander Maatschappelijke Dienstverlening

 045-56 57 585 meandergroep.comPastorijstraat 316361AGNuth

Partners in Welzijn - Beek

 088-36 50 600 mik-piwgroep.nlDoctor Stassenstraat 886191VPBeek Lb

Maatschappelijk werk (alles)

Meander Maatschappelijke Dienstverlening

 045-56 57 585 meandergroep.comPastorijstraat 316361AGNuth

Partners in Welzijn - Beek

 088-36 50 600 mik-piwgroep.nlDoctor Stassenstraat 886191VPBeek Lb

Co-Coon B.V.

 045-71 16 285 co-coon.nlDe Ping 366361ASNuth

Vergelijk hulpaanbod