Samen koken of eten kan ook een oplossing zijn als u niet meer goed zelf kunt koken. U kunt hulp vragen aan mensen uit uw omgeving of vrijwilligers. Of eens aanschuiven bij een buurtrestaurant.

Samen koken

Kunt u niet alles meer zelf, dan kan er misschien af en toe een vriend, familielid of buur komen helpen bij het koken. Diegene kan de dingen overnemen die u niet meer kunt. Bijvoorbeeld de aardappels schillen of lang staan bij het fornuis.

Wilt u ook nieuwe mensen ontmoeten? Dan kunt u misschien meedoen aan een kookactiviteit bij het buurtcentrum.

Voor u koken

Misschien kent u wel iemand die af en toe voor u wil koken. Dat kan ook van tevoren. U kunt het eten dan in de koelkast of vriezer bewaren en het zelf opwarmen.

Vrijwillige kok vinden

Kent u zelf niemand die u kan helpen met koken? Dan kunt u misschien een vrijwilliger vinden die dit leuk vindt. U kunt zoeken via een vrijwilligersorganisatie, de buurtvereniging, de kerk of moskee, een briefje in de supermarkt. Of op een website voor vrijwillige hulp.

Op Thuisgekookt.nl kunt u bijvoorbeeld vrijwillige koks vinden die eten maken voor mensen die niet goed zelf kunnen koken. Sommige thuiskoks brengen het eten aan huis. De prijs van de maaltijd is ongeveer de kostprijs + 10 procent.

Samen eten met buurtgenoten

Op steeds meer plekken kunnen buurtgenoten met elkaar eten. Dit heet dan bijvoorbeeld eetpunt of buurtrestaurant. Voor een klein bedrag schuift u gezellig aan bij uw buurtgenoten en krijgt u een warme maaltijd. Vaak is het in het buurtcentrum, verzorgingshuis of ouderencentrum.

Iets voor u meenemen

Als u weet dat iemand over een paar dagen bij u langskomt, kunt u diegene vragen om een paar boodschappen voor u mee te nemen. Dat kan bijvoorbeeld van pas komen bij de zware dingen, zoals zakken aardappels en pakken melk.

Hulp vragen

Misschien vindt u het lastig om anderen om hulp te vragen. Of juist om hulp te accepteren. Bedenk dan dat de meeste mensen graag helpen. Voelt u zich bezwaard, dan kunt u ook kijken of u iets terug kunt doen. Meer tips om hulp te vragen leest u bij Durf te vragen.

Hulpaanbod

Vrijwillige huishoudelijke hulp

Vrijwilligerswerk

WAT DOET LEVANTOGROEP VRIJWILLIGERS? LEVANTOgroep Vrijwilligers...

Vrijwillige thuishulp

Respijtzorg

Voor mantelzorgers is het vaak van groot belang dat ze even...

Samen koken

Samen koken, samen eten, samenzijn

Komt u gezellig mee koken? Samen bepalen we wat er op het menu...

Samen eten

"eettafel' diner 1 x per maand

Er wordt een 3 gangendiner aangeboden tegen kostprijs.

Samen koken, samen eten, samenzijn

Komt u gezellig mee koken? Samen bepalen we wat er op het menu...

Gezelligheidsactiviteiten voor buurtbewoners

Vereniging met als doel het contact tussen de gezinnen te...

Organisaties

Wijk- of buurtcentrum

MFC de Oirsprong

 046-43 97 616 partycentrumdeoirsprong.nlIn de Pollack 66438GGOirsbeek

De Henkhof

 046-44 22 415 dehenkhof.nlClemensweg 16447AZMerkelbeek

Stichting Beheer Koeteleboet

 046-44 23 146 De Gyselaar 556436ATAmstenrade

Vergelijk hulpaanbod