Heeft u een uitkering van de gemeente via de sociale dienst, dan kan het zijn dat de sociale dienst een re-integratietraject voorstelt. U bent verplicht om hieraan mee te werken. Het hangt van uw woonplaats af bij welke sociale dienst u terecht kunt:

ISD BOL, ISD Kompas of sociale dienst Schinnen

Bent u werkloos en bent u op zoek naar werk? Of begint u net op de arbeidsmarkt en lukt het niet om aan het werk te komen? Wij geven u informatie en tips voor het vinden van een baan. Liefst betaald en anders vrijwillig.

Heeft u geen baan? En daardoor geen of weinig inkomen? Of schulden?

Wij kijken samen met u of u (tijdelijk) een bijstandsuitkering kunt krijgen. Of een andere vorm van ondersteuning.

Onderbanken: ISD BOL

Inwoners van de gemeente Beekdaelen, die in de voormalige gemeente Onderbanken wonen en (tijdelijk) geen inkomen hebben, kunnen terecht bij ISD BOL.
ISD BOL is gevestigd in het gemeentehuis van Brunssum en ondersteunt –naast inwoners van de voormalige gemeente Onderbanken- ook mensen uit de gemeenten Brunssum en Landgraaf.

Nuth: ISD Kompas

Inwoners van de gemeente Beekdaelen, die in de voormalige gemeente Nuth wonen en (tijdelijk) geen inkomen hebben, kunnen terecht bij ISD Kompas.
ISD Kompas is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Nuth en ondersteunt –naast inwoners van de voormalige gemeente Nuth- ook mensen uit de gemeenten Simpelveld en Voerendaal.

Schinnen: sociale dienst Schinnen

Inwoners van de gemeente Beekdaelen, die in de voormalige gemeente Schinnen wonen en (tijdelijk) geen inkomen hebben, kunnen terecht bij de sociale dienst Schinnen – deze is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Schinnen - participatie@beekdaelen.nl / 088-4502000

Hulp bij het vinden van werk in Beekdaelen

De sociale dienst kan verschillende oplossingen voorstellen, zoals vrijwilligerswerk, een detacheringsbaan, een participatieplaats, een cursus of opleiding, of een combinatie van leren en werken. U kunt ook hulp krijgen bij het starten van een eigen bedrijf.

Meer informatie over hulp van de gemeente bij het vinden van werk.

Re-integratiebedrijf

De sociale dienst kan een re-integratiebedrijf inschakelen. Het re-integratiebedrijf organiseert uw re-integratietraject. Tijdens het re-integratietraject voert u gesprekken over uw mogelijkheden. U krijgt bijvoorbeeld een beroepskeuzetest, een competentietest of een sollicitatietraining. Daarna doet het re-integratiebedrijf een voorstel voor een oplossing die bij u past.

Geen uitkering

Heeft u geen uitkering? Dan kunt u gebruik maken van Werk.nl om naar werk te zoeken. Met uw DigiD kunt u inloggen op de Werkmap. Daar kunt u uw cv uploaden en vacatures vinden. Meer over Werk.nl voor werkzoekenden.

Wilt u ondersteuning bij het zoeken naar werk, dan kunt u advies vragen bij de sociale dienst.

Organisaties

Sociale dienst

ISD Kompas

 045-56 59 250 isd-kompas.nlDeweverplein 16361BZNuth

ISD BOL - Balie Lindeplein Brunssum

 045-52 53 747 isdbol.nlLindeplein 16444ATBrunssum

ISD BOL - Balie 'Burgerhoes' Landgraaf

 045-52 53 747 isdbol.nlSweelinckplein 16371LBLandgraaf

Re-integratiebedrijf

Stichting Helpcenter - Kom en Zie Helpcenter

 046-82 00 990 helpcenter.nlBreinder 56365CXSchinnen

Stichting Opleidingen Sfeerkeepers -...

 06-53 46 79 50 sfeerkeepercollege.nlGoltziusstraat 205911AVVenlo

Zorggroep Triade

 045-82 00 400 zorggroeptriade.nlRimburgerweg 446445PABrunssum