De jeugdgezondheidszorg (jgz) is er om de groei en ontwikkeling van kinderen te volgen. Als ouder kunt u er terecht met al uw vragen over de gezondheid, ontwikkeling en opvoeding van uw kind.

U krijgt te maken met de jeugdgezondheidszorg in de vorm van het consultatiebureau. Later zien de jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van de jgz uw kind op school.

De GGD Zuid-Limburg verzorgt de jeugdgezondheidszorg in Beekdaelen. Ieder jaar rapporteert de GGD over de gezondheid van de jeugd in Beekdaelen.

Het consultatiebureau

Heeft u een baby, dreumes of peuter, dan krijgt u te maken met het consultatiebureau. Totdat uw kind 4 wordt kunt u met uw vragen terecht bij het consultatiebureau.

Meer informatie over het consultatiebureau en de hulp die het biedt.

Op school

Vanaf de 4e verjaardag van uw kind verlopen de contacten met de jgz vooral via de school van uw kind. Er zijn 2 meet- en weegmomenten op school (rond de 5 en rond de 10 jaar). U krijgt hierover vooraf bericht.

De jeugdgezondheidszorg houdt vaak ook spreekuren op scholen. U kunt er binnenlopen met uw vraag.

Vaccinaties

Ook de basisvaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma krijgt uw kind van de jgz-medewerkers. Heeft u de oproep hiervoor niet ontvangen, dan kunt u zelf contact opnemen.

Opvoedvragen

U kunt bij de jgz terecht met vragen over de gezondheid en ontwikkeling van uw kind. Maar ook als er iets in uw gezin niet lekker loopt, of u vragen heeft over opvoeden, kunt u terecht bij de jeugdgezondheidszorg.

Hulpaanbod

Consultatiebureau

Consultatiebureau

De jeugdgezondheidszorg versterkt de eigen kracht van gezinnen,...

Consultatiebureau

De jeugdgezondheidszorg versterkt de eigen kracht van gezinnen,...

Organisaties

Consultatiebureau

Meander/GGD Jeugdgezondheidszorg

 0900-69 90 699 Pastorijstraat 316361AGNuth

Jeugdgezondheidszorg Zuid-Limburg

 088-88 05 044 ggdzl.nl

Jeugdgezondheidszorg Zuid-Limburg

 088-88 05 044 ggdzl.nl

Vergelijk hulpaanbod