In Beekdaelen hebben we hart voor de samenleving. ‘Samen leven’ betekent dat we oog hebben voor elkaar en elkaar helpen. En dat iedereen kan deelnemen aan onze samenleving. Inwoners hebben vaak goede ideeën over hoe zij dit samen zelf kunnen regelen. Heeft u ook een goed idee om het ‘samen leven’ en de leefbaarheid in uw buurt te verbeteren en wilt u met dit idee aan de slag? Wij helpen u graag op weg met een eenmalige financiële bijdrage.

Bij burgerinitiatieven kunt u denken aan het organiseren van een activiteit in uw buurt of het organiseren van burenhulp. Het maakt daarbij niet uit of het om een eenmalige activiteit gaat of om een opstart van een vaker terugkerende activiteit.

Zo vraagt u de financiële bijdrage aan

Vul het digitale aanvraagformulier volledig in en verzend het. U ontvangt direct een digitale ontvangstbevestiging.
Naar het digitale aanvraagformulier.

Beoordeling van uw aanvraag

Uw aanvraag wordt beoordeeld door de Burgerinitiatieftafel. Dit is een onafhankelijke en enthousiaste groep inwoners uit onze gemeente. Zo betrekt gemeente Beekdaelen haar inwoners bij het beoordelen van burgerinitiatieven.

De Burgerinitiatieftafel toetst uw aanvraag aan de uitgangspunten van de Regeling Ondersteuning Burgerinitiatieven Beekdaelen (PDF, 149,7 kB). Over aanvragen tot € 10.000 beslist de Burgerinitiatieftafel zelf. Over aanvragen vanaf € 10.000 adviseert de Burgerinitiatieftafel en beslist het College van B&W.

Wilt u meer weten over de Burgerinitiatieftafel, de ingediende aanvragen en genomen besluiten?
Lees dan verder op de pagina over de Burgerinitiatieftafel.

Heeft u vragen over de financiële ondersteuning voor burgerinitiatieven?

Neemt u dan contact op met Sylvia Frijns-Houben via s.houben@beekdaelen.nl of 088-4502539.

Vergelijk hulpaanbod